Бойко хвърли бомба: Имам готов премиер! Трябва с Радев да спрем за 6 месеца със злобата

7 Dni Bulgaria11.11.2021
payimage-508042

Президентът Румен Радев е трябвало да поиска оставката на министър Бойко Рашков. Това заяви пред Би Ти Ви Бойко Борисов по повод скандала с машините.

„След днешните изявления на ЦИК, да продължим да говорим за това не е продуктивно – коментира Борисов пред Цветанка Ризова – И малкото българи, които ходят да гласуват, ще ги откажат. Хаосът е тотален и пълен навсякъде. Машините, флашките, пластиките. Каквото и да кажеш, това е абсурдно. Машините заминали за чужбина, не се знае кои машини, ЦИК не знаят. Ние ошашавихме хората. Миналата седмица ние отидохме и казахме за 228 машини. Радев е назначил Рашков по конституция, единствената му роля е да организира честни и прозрачни избори. В четвъртък ЦИК сезира за нередности този, който отговаря за изборите. И същият този абсурд си назначава проверка на себе си и казва: до довечера ще отговорим. Трябваше Радев да му е взел оставката, да отиде някой свестен човек и да прибере тези машини. Държавата да си ги купи, да са 100% нейни. Там, в единия склад стоят машините, до тях бялата пластика, картите, флашките. Под брой, под опис. Всяка машина има GPS. И предишните избори са фалшифицирани. Това са четири души – двама братя, баща, сестра. ЦИК ги назначава. И те дошли със заплати от 10 000 лева на 2000 лева.“

„Радев наложи такава омраза и хаос, че при така разделена държава не виждам как ще се оправим. Предупредих ви още преди една година какво ще се случи. Упражнявам този занаят вече 12 години. Първо, червената лампичка светна, когато преди няколко дни ЕБР намали прогнозата за растеж на България. Това не е ли шамар за Кирил и Асен?

Държавите излязоха от ковид кризите. Видяхте ли Радев да се ваксинира, като всички президенти? Видяхте ли му зеления сертификат. Ако беше отишъл да се ваксинира, хората които го харесват щяха да тръгнат след него“, обясни лидерът на ГЕРБ.

„Гнусен компромат, който се опитаха пак да пуснат, слагат шкафче, което е подредено, когато ме няма, след това на някого са му платили да ме снима как спя. Но няма една снимка, на която е вързано шкафчето с мене, прекрасен компромат. Аз в тази игра не влизам“, обясни Борисов за поредната доза негови изтекли в мрежата снимки.

Борисов изтъкна, че според доклада на ЕС ниската степен на ваксинация и висока степен на цената на енергията са основните пречки икономиката на България да се възстанови.

„Поскъпването на електроенергията и храните ще подкопаят домакинската с по-ниски доходи. Това го казва Европейската банка за развитие. Добре, че построихме Балкански поток. С нея не дадохме да ни заобиколят Гърция и Турция“, обясни той.

„Аз много се притесних, уважаваният от мен министър Кирил Петков обяви един министър на транспорта. Той е дарил 300 хиляди лева в кампания. Имал още един-двама предвид. Нека видим резултатите на изборите. При този машинен вот трябва да се преброят 100% от контролните талони. На 4 януари Христо Иванов е казал, че иска независим одит на броенето на гласовете.

Накрая Борисов направо шокира Цветанка Ризова, която се опитваше да го злепоставя през цялото интервю. „Вижте, трябва да изчакаме изхода на изборите. И ако тази разлика, която дори червените агенции ни дават, естествено, че ще опитаме да направим правителство. Имам готов премиер, който е равноотдалечен от всички, нещо като Анастас Герджиков. Той ще ходи и ще говори с всички партии, дано получи необходимото доверие, за да изкараме зимата с правителство. Хората казват с тези резултати: Без Радев не може, но не може и без Борисов. За 6 месеца трябва да спрем тая злоба, това плюене, за да тръгнат нещата напред“, сподели Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ