Рашков ти си срам! Арестуваният кмет на Сандански щял да купува гласове на… мъртъвци и хора в чужбина

7 Dni Bulgaria16.11.2021
бойко рашков

Пореден фарс в борбата на пенсионирания милиционер Бойко Рашков с купения вот. След като цяла кампания той бълваше лъжи срещу ГЕРБ и ДПС, накрая в неделя арестува кмет от…ВМРО!

Днес обаче освободиха от ареста кмета на Сандански. В понеделник Атанас Стоянов беше задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа по подозрение за търговия с гласове. Сумата от 2240 лева и 56 списъка с имена, дати, номера на секции и конкретни суми бяха открити при оглед на автомобила му. Според Стоянов пликът е подхвърлен.

„Това не отговаря на истината. В изборите в историята всеки избор е свързан с напрежение и политическо противоборство. Вероятно това е причината да бъда въвлечен в тази сага”, заяви той.

Кметът излезе тази сутрин пред общината в Сандански, за да направи изявление, а негови служители бурно го аплодираха.

„Онази вечер бях спрян за проверка. Оказах пълно съдействие на проверката. Тази проверка продължава все още. Тя е меко казано странна и целенасочена, защото вследствие на нея имената в така нар. списъци, органите на полицията са извикали 120 души, които са били в тези списъци и нито един не е потвърдил съмнението, че аз съм въздействал с цел материална облага за гласуване на лице или партия. Част от лицата въобще не са гласували, други са в чужбина, трети са починали хора”, заяви Стоянов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ