Бесен на Нинова, Радев насъска още двама от БСП да поискат: Корнелия веднага вън от БСП!

7 Dni Bulgaria16.11.2021
73

Още двама ортодоксални комунисти от обкръжението на Румен Радев – Крум Зарков и Светлана Шаренкова, бяха насъскани от пенсионирания пилот да искат спешно отстраняване на Корнелия Нинова от БСП! С което войната на президента срещу партията, която го издигна, започва да придобива опустошителни размери.

„Парламентарните избори на 14 ноември дадоха отговор на въпроса за развитието на България – българите поискаха ясно скъсване с досегашния модел на злоупотреба с  властта“. Това заяви в Русе Крум Зарков, който е считан за претендент за поста на Корнелия Нинова начело на БСП, след като за такъв го обяви лично Румен Радев.

„Тези избори обаче отвориха много – и твърде тежки – въпроси за Българската социалистическа партия – за ролята ѝ, за отговорността на ръководството ѝ, даже уви за бъдещето ѝ. Този път не можем да си позволим да оставим тези въпроси без отговори. Ангажирам се да не позволя те да останат без отговори. Не някога, а много скоро“, каза той.

„Корнелия Нинова е изчерпила мисията си в БСП. Нейната оставка е факт и трябва да се приема като констатация, а не да се гласува. Максимално бързо трябва да се свика конгрес и партията да се върне към колективното вземане на решения“. Това заяви пък Светлана Шаренкова, която също е член на ИК на Румен Радев.

„Ако г-жа Нинова е имала мисия в БСП, тя вероятно се е изчерпила. Аз лично я подкрепях в нейното желание да промени партията, да я обнови, но след прекият избор тя започна да я стеснява като шагренова кожа. Тя започна да всява разделителни линии сред хора, които са доста по-дълги години членове на тази партия и са дали много за нея“, посочи русофилката Шаренкова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ