Голият дядо, дето ще става министър на Кирил Петков: Крим е руски! Завзет е както ние Източна Румелия

7 Dni Bulgaria20.11.2021
101

Спряганият за министър на транспорта в кабинета на „Продължаваме промяната“ Николай Събев сравни Крим със Съединението. Това стана под публикация в личния му профил във Фейсбук.

Припомняме, че шефът на Еконт си пада по странностите, иска да го наричат Ник, снима се гол, въпреки напредналите му години и т.н. Но, че ще подкрепи така президентската позиция анти-ЕС никой не е очаквал!?

„Ако български войски са завзели някакъв полуостров, чия територия е това? Не питам дали е призната или не. Питам чия територия е? Моля, тези които се упражняват в цитиране, без мислене, да не пишат тук.“, гаси поста му.

В коментар под него той допълва:

„Съединението е актът, с който на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 година автономната област Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се обединява с Княжество България, противно на решенията на Великите сили на Берлинския конгрес.“ Британският дипломат Уилям Уайт е казал „Източна Румелия е българска“, с което си е навлякъл гнева на участниците в Берлинския договор.“, пише Събев.  

 

ФейсбукФейсбук


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ