Професор от БСП показа: Ето така машините са добавили гласове на Кирил Петков, а са отмъкнали от нас

7 Dni Bulgaria20.11.2021
payimage-510463

„Четири различни социологически агенции направиха паралелно преброяване, като при всички се получи едно голямо разместване.
Виждайки разместванията, знаете ли до каква хипотеза достигам? Че чрез машините явно 1-2% механично са дадени на „Продължаваме промяната“, а между 2-3% са отнети от БСП.“ Това изненадващо разкритие направи пред Actualno Михаил Мирчев, социолог и преподавател от УНСС.

„Спомняте си този дивен скандал две седмици преди изборите с незаконните машини, с неясния софтуер, софтуерните ключове и двамата съмнителни човека, които ги владеят. Не знаем какво наистина се е случило и вероятно никога няма да узнаем, но индиректно когато екзитпола драстично се размине с паралелното преброяване, аз нямам друго обяснение.

Моите колеги са много добри професионалисти. Протоколите са сбъркани. Кой ги сбърква тези протоколи? Изборните машини и резултатите, които се изваждат от тях. Само при две партии има изместване. Един-два процента в полза на формацията на Кирил Петков и два-три в минус на БСП.

Много интересни въпроси от социологическа и професионална гледна точка. Разбира се и ние трябва да се вгледаме в своите методики, включително ако някои неща не са направени съвсем точно да ги коригираме, защото ни предстоят нови избори. Не само сега в неделя, но по всяка вероятност и през април още веднъж, прогнозира професор Мирчев, който преди време бе кандидат за кмет на София от БСП.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ