ГЕРБ на война за децата: Вие двамата, защо децата ни са в мола и кафето, а не на училище!?

7 Dni Bulgaria02.12.2021
53

„Това правителство показва, че образованието не му е никакъв приоритет. Видя се и в актуализацията на бюджета – 0 лв. и на последно място. Да ни е честита тази промяна.“

Това заяви бившият министър на просветата Красимир Вълчев на брифинг на ГЕРБ, като призова от името на партията всички ученици да бъдат върнати още утре в клас.

Вълчев посочи, че за разлика от началото на пандемията, вече има щадящи тестове. „Нямаме отговорна васт. Направихме така, че учителите да бъдат втора приоритетна група след лекарите. Правото на образование е важно, очевидно това не го смятат от служебното правителство“, каза още Вълчев.

Психически проблеми, обездвижване ще са част от проблемите, които се създават за децата, останали у дома на дистанционно обучение, обясни още Вълчев. Обучението в електронан среда е ефективно не повече от 2-3 седмици, защото статистики показват, че след това учениците губят мотивация за учене, а по-малките не могат да си създадат и умения да учат, каза още той.

„Изборите минаха, призоваваме двамата министри (Денков и Кацаров – б.а.) да върнат всички ученици в клас без тестове, а щом има тестове да започнат да ги прилагат“, добави Красимир Вълчев. От партията попотаха министрите защо децата и студентите могат да посещават мол, кафенета и фитнеси, но не могат да ходят на училище и университет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ