Корнелия Нинова от трибуната: ГЕРБ никога не е бил най-големия ни враг

payimage-512735

„Нека този парламент бъде най-успешния и разумен до сега.“ Това пожела от трибуната на 47-ото НС председателката на БСП Корнелия Нинова при откриването на парламента. Тя очерта 3 приоритета, с които може да се той да се превърне в „най-успешен“:

  • Започване на истинската промяна на досегашния модел на управление. Възстановяване на държавността и властите.
  • Превеждане на държавате през кризите – пандемия, инфлация, енергийна и газова криза.
  • Активна проевропейска вншна политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост на България и придвижване напред на оперативните програми.

„Преди 5 г. нарекохме модела на управление: „Паралелна държава на задкулисието.“ Започнахме нашата битка. Бяхме сами и не беше леко. Най-големите ни врагове не бяха ГЕРБ, а страхът и апатията на хората, че нищо не може да се промени. Преди година хиляди излязоха на площадите, преодолели този страх и пожелали промяна. Днес разбираме нашата задача да направим тази промяна“, каза още Нинова. Според нея промяна е постижима през 3 приоритета:

  • Създаване на ясни закони.
  • Констрол върху прилагането на тези закони.
  • Справедливо правосъдие за този, който ги е нарушил.

„Натрупахме опит в изстраданите битки. Готови сме с конкретна антилобистка програма. Трбва да се справим с 3 кризи и да не допуснем четвърта. Най-важната задача сега е да помогнем на хората в трудните месеци. За нас най-големият проблем е ръстът в цените. Нямаме достатъчно време, уважаеми народни представители. Трябва да не допуснем да се увеличат кризите, трябва да осигурим медикаменти и апаратура за болниците. Трябва да имаме приходи в бюджета. Готови сме за тези разумни решения с програма за действия в първите 100 дни“, каза още Корнелия Нинова, като посочи, че е нужно приемане на бюджета за 2022 г.

„Попадаме в безпрецедентна ситуация. Служебен кабинет, очертаващо се мнозинство, което има друг в представите си за бюджет и невъзможност до края на годината да бъде прието първото или второто“, добави тя, като обясни, че от БСП ще положат услия да се състави мнозинство.

„Може да разчитате, че БСП сме разумни. Ще бъдем социалния стълб, гарантиращ стабилност за България“, каза още Нинова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ