Пишлемето на Киро превърна Парламента в пернишка дискотека: Микрофонът е мой, коУеги

7 Dni Bulgaria08.12.2021
payimage-513445

Недоразумението, инсталирано за шеф на Народното събрание – Никола Минчев, си навлече гнева на опозицията още на първото пленарно заседание, днес. Повод за скандал стана изказването на шефа на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова, която повдигна казуса ББР от трибуната.

Острието на бившите управляващи поиска да зададе въпрос към икономическия министър Даниела Везиева за договорите в държавната банка, но пернишкото пнишлеме й обясни, че това е извън темата на заседанието и питането може да бъде отправено на парламентарен контрол.

Последва бурна реакция от страна на Атанасова, която се възмути от поведението на Минчев, но той бе непреклонен и в крайна сметка микрофонът й бе спрян, като в пернвишка дискотека.

Това бе и първият прецедент в новия 47-и парламент.

В защита на парламентарната шефка на герберите скочи зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев, който отправи остри думи към Никола Минчев.

„Не отнемайте думата на шефа на най-голямата опозиционна парламентарна група. Не се прави така, не правете така. Това е най-малкото проява на лош вкус”, разгневи се депутатът.

Цонев припомни на Минчев за подобен казус в 44-ия парламент, когато Димитър Главчев спря микрофона на Корнелия Нинова и това стана повод да хвърли оставка като парламентарен шеф на Народното събрание.

В отговор, новият председател замълча, благодари за изказването лаконично и приключи темата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ