Владислав Горанов: Издирваният джип е на „Мото Пфое“, купих го чисто нов от тях

владислав горанов

Коренно различна версия от тази на МВР има бившият министър Владислав Горанов за инцидента на „Калотина“.

Първо автомобилът, с който бившият министър е пътувал, не е BMW, а „Тойота Лендкрузър“. Той бил закупен от Горанов през март 2020 г. на лизинг от „Мото Пфое“. Колата все още е на лизинг и е купена чисто нова.

На границата полицаите уведомили Горанов, че колата се издирва и му разпоредили да се върне към вътрешността на страната, а не да чака на пункта за изясняване, добави той. Заради това Горанов обърнал и стигнал до Драгоман. Там спрял джипа и звъннал на приятел, който да дойде да го вземе, за да продължи към сръбския град Димитровград.

След час човекът дойде и преминах границата абсолютно необезпокоявано, заяви Горанов. Именно вторият автомобил е това BMW, разказа бившият финансов министър.

Аз не се укривам и не съм избягал. Напротив изпълних полицейското разпореждане както ми бе дадено. И в момента съм в Сърбия и се прибирам в неделя, заяви още Горанов.

Той повтори, че е изпълнил всички указания на граничните полицаи да се върне към България с издирвания джип, а те го уверили, че ще уточнят произхода на колата с лизингодателите. Горанов повтори, че час след случката е преминал същият граничен пункт, за да излезе от България и не е бил спрян.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ