„Капитал“ (преди време): Бойко Рашков е насилствено прокарван във властта комунист

7 Dni Bulgaria19.12.2021
бойко рашков

„В края на 2021 г. Бойко Рашков е определен като едно от „лицата на промяната“ от премиера Кирил Петков. Но пък архивите са живи“ – това наиса в профила си във „Фейсбук“ юристът Димитър Стоянов.

Годината е 1998. В тази статия в „Капитал“ Бойко Рашков е представен като избор за главен прокурор на старото, номенклатурно и обвързано с комунистическия режим поколение в съдебната власт. Висшият съдебен съвет в своето мнозинство към онзи момент е решил кандидатурата на Рашков да бъде „силово прокарана“ (отново цитат от статията).

Посочва се също така, че Рашков се ползва с подкрепата на Ангел Александров – същият, за когото през 2004 г. отново „Капитал“ ще пуснат широка ретроспекция със заглавие „Човек на Доган оглави следствието“. Същият, чието име ще изплува редом до това на Корнелия Нинова по случая „Фронтиер“. А, да – също така е ДС.

Активно тогава подкрепят Рашков и двама други кадри на ДС – Румен Андреев, заместник-директор на НСлС, и генерал-майор Петър Василев, заместник-началник на Главното управление на местата за лишаване от свобода.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ