Красив кмет от ГЕРБ се оплака какво е направил с нея за една нощ министър на Кирил Петков

7 Dni Bulgaria08.01.2022
таня христова

Надеждите на Габрово и Северна България за тунел под връх Шипка изчезнаха за една нощ. Министърът на регионалното развитие и благоустройството реши: „Като преспах и се събрах тази сутрин, смятам да канселирам този проект и да възложа ново проектиране …“. Това написа във Фейсбук профила си кмета на Габрово Таня Христова.

Тя е категорична, че за  една нощ един министър еднолично  е зачеркнал  стратегически важен за развитието на Габрово и България обект!

Ново трасе и нови процедури отдалечават непредвидимо дълго във времето неговата реализация. А тази инвестиция е стратегическа не само за икономическото развитие на Габрово, а за преодоляване на дисбаланса между градовете от двете страни на Балкана! Обходният път на Габрово – едно от най-сложните съоръжения, изграждани през последните години, трябваше да води към бъдещия тунел под Шипка.

От тази сутрин мечтата на Габрово, която е на 125 години, е „канселирана “! А казват, че утрото е по-мъдро от вечерта!“, пише още Христова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ