Палавото старче на правителството назначи 200-годишен от Царско време за шеф на БДЖ

7 Dni Bulgaria12.01.2022
payimage-513443

БДЖ с ново ръководство. С протокол на Министерството на транспорта и съобщенията се променя съставът на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. До провеждане на конкурс, за нови членове са избрани Любомир Сяров, Петко Петков и Йордан Мирчев, пишат от ведомството.

Проф. Мирчев е бивш депутат от НДСВ, на 81-а, но всички му викат 200-годишния, заради преклонната му възраст.

Преди години той вече е бил начело на българските железници, а по време на управлението на царското правителство бе председател на парламентарната комисия по транспорт.

Мирчев е университетски преподавател, има дългогодишен опит в системата и е един от изтъкнатите специалисти в сферата жп транспорта.

Освободените от длъжност членове на Съвета са Маргарита Петрова-Кариди, Георги Друмев и Светломир Николов. Мотивите са свързани с лошо мениджърско управление, организационни пропуски и забавен контрол по изпълнение на ремонтните програми.

Промените се налагат след извършен анализ на състоянието на „Холдинг БДЖ“ ЕАД и дружествата „БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ