Звезда на БНТ срина човек на Румен Радев: Ей, ченге, как пък шефката ти не отмени една смъртна присъда

7 Dni Bulgaria24.01.2022
иво никодимов

Един от топ-журналистите на БНТ – Иво Никодимов, изригна срещу ченгето Илиан Василев, което от няколко години безуспешно се опитва да морализаторства във фейсбук.

Никодимов припомня срамното ченгесарско минало на номенклатурчика, изкарал дълги години на синекурна длъжност в БЗНС. Наистина нагло е човек като него да ръси акъл за политика, когато имаш подобно минало. Но пък е най-нормалното такъв човек да е застъпник на президента Румен Радев.

Вижте и разкритието на Никодимов:

Ето кой е Ilian Vassilev / Ilian D. Vassilev! Ченге от комунистическата Държавна сигурност. Работил в БЗНС преди 1989 г., по партийна линия подчинен на Светла Даскалова (несменяем министър на правосъдието в комунистическите правителства от 1966 до 1990 г.).

Докато е министър, Даскалова, не се е обявила против нито една смъртна присъда издадена по политически съображения. Нито един път не се е обявила против разстрелите на хора, които бягат през границите към Турция и Гърция.

Днес Ilian Vassilev се е маскирал като демократ. Раздава присъди и казва кой, къде и какво може и не може да прави. Иначе произхожда от работническо семейство и приема сътрудничеството на комунистическата ДС по „идеологически, морални и политически подбуди, тъй като е възпитан в този дух“.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ