Христо Иванов: Ние в коалиция с БСП, представете си! Идат предсрочни избори

7 Dni Bulgaria29.01.2022
payimage-519004

„С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането.“

Тази прогноза направи съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов в слово пред съпартийците си от „Да, България“. Думите му бяха част от едночасово слово преди отново да бъде избран за лидер на партията. Думите му за предсрочен вот бяха част от задачите, за които трябва да се подготви бързи формацията. Сред тях той постави местните и европейски избори догодина. Иванов не спомена кога очаква да са предсрочните, но поставянето на прогнозата заедно с другите два вота за 2023 г. даде хоризонт на очакванията му.

Като сложна определи той управляващата коалиция. „В коалицията има ситемни партии – ние и БСП, представете си. Други са нововъзникващи.

Нашата задача е да запазим физиономия и в тази ситуация да гарантираме някои неща, които са важни за нас. Ние трябва да имаме ключова роля как ще подходим към местните избори. Не може да си позволим силите извън статуквото да се явят разпарчатосани“, каза още Христо Иванов.

„Трябва да се противопоставим на етничексата капсулация. Положихме не малко усилия в това отношение, но не успяхме. В момента се формират органи на изпълнителната власт, в които няма нито едно турско, мюсюлманско име. Това е много лош сигнал“, каза още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ