В ГЕРБ се хванаха за главата, не могат да повярват как Кирил Петков чегърта Румен Радев

росица-кирова-бойко-борисов

„Смущаващо е, че смяната на борда в „Булгаргаз“ се прави в тъмна доба, нещо, от което искаме да се отречем. Дружеството доставяше газ на България през годините на цена, която задоволяваше българските граждани. Постигането на това не е свързано с хората в дружеството, а възможностите на международния пазар. ГЕРБ изигра голяма роля с изграждането на „Турски поток“, която дава възможност на страната ни да получава пари от транзит“.

Това заяви зам.-председателят на парламента от ГЕРБ-СДС Росица Кирова пред БНТ.

„Директорът на борда на „Булгаргаз“ беше министър в един от кабинетите на Румен Радев. Означава ли това, че се чегъртат хора на президента? Очакванията на българското общество бяха за повече прозрачност и обществено обсъждане на решенията. Бордът на „Булгаргаз“ вероятно ще обжалва начина, по който беше отстранен. В НС трябваше да има комисия, която да отговаря за кризата в енергетиката. Имаше едно заседание и не знам какво се случи след това. Ние искаме да чуем от новите управляващи какво ще правят с енергетиката, защото нямаме много време. Не трябва да се фиксираме върху личности, а в системата“, сатегорична е Кирова.

„Енергийният министър да каже какви са мотивите за смените, които се правят. Христо Иванов е авторът на облика на тази съдебна система, която имаме. До момента единствено от „Възраждане“ има конкретни стъпки в парламента за реформа. Останалото са пожелания. Още от понеделник ще настояваме за падането на зеления сертификат, защото една група хора не го спазват в парламента. Това е инструмент, който се използва за рекет. Ако във фризьорското ти салонче влязат и ти поискат зелен сертификат, може да те затворят. Понякога ме е срам, че съм част от НС, от този сбор на хора. От ГЕРБ-СДС поискахме само зеленият сертификат да важи за всички граждани. В Министерството на здравеопазване също се правят отстъпки в това отношение“, каза още Кирова



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ