ВКП поема разследването на инцидента на АМ „Тракия“, при който загина съдия от спецсъда

payimage-513620

Главният прокурор Иван Гешев разпореди Върховната касационна прокуратура (ВКП) да поеме разследването по случая с катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд. Това информираха от прокуратурата.

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“. При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Шофьорът на „Рейндж Роувър“-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провеждат активни  действия по разследването – извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ