ГЕРБ поиска веднага да отпадне зеленият сертификат. Кирил Петков води тайни разговори с „Възраждане“

Мин. Костадин Ангелов

„Преди малко разбрахме, че министър-председателят на Република България г-н Петков е водил разговори на тъмно, тайни разговори, в които е поел ангажимент за отпадането на зеления сертификат в Република България“. Това заяви проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ-СДС.

Той припомни каква е историята със зеления сертификат в сградата на Народното събрание. Проф. Ангелов подчерта, че преди повече от месец от ГЕРБ-СДС са внесли предложение в Народното събрание за отпадането на зеления сертификат в Народното събрание.

„Защо? Просто, защото той трябваше да важи за абсолютно всички български граждани. Нека ние да не се сравняваме помежду си – кои сме по-равни или по-богоизбрани. Нашият зелен сертификат е в нашите депутатски карти. Всички от нашата парламентарна група си дадохме зелените сертификати и те са вкарани в нашите депутатски карти. Да, обаче в сградата на парламента влизат депутати без зелени сертификати. Хайде да не се сравняваме ние с тях, хайде да се сравняваме с българските граждани, които ходят ежедневно на работа и не могат да отидат на работа, ако нямат зелен сертификат“, посочи бившият здравен министър.

„Зеленият сертификат беше въведен на инат от Стойчо Кацаров и побългарен, така че да има неща, които не са европейски изисквания. На нашия зелен сертификат никой не вярва, европейски държави не го признават и искат PCR тест“, отсече той.

Росица Кирова коментира, че зеленият сертификат се използва за начин на репресия срещу работещи хора

„От „Въздържане“ внасят жалба до КС за отмяната на зеления сертификат и ще им помогнем, 12 души от нашата ПГ се подписаха под тази жалба“, съобщи тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ