Кирил Петков бесен на българите: Защо не ми дадохте 100 дни да ви оправим!?

7 Dni Bulgaria04.02.2022
Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов

Премиерът Кирил Петков изрази разочарование пред БНТ, че не е имал 100 дни спокойствие от българския народ, които се полагали на ново правителство. Сякаш забравя, че в продешните две служебни правителства управлявах както той, така и негови хора.

„Поне на една седмица бих се радвал, но както видяхте още на първия ден имаше заявка за цените на тока, после на 1 януари на газа. И всичките кризи. Но да, нямаме 100 дни, за да ви оправим“, каза той.

Петков не мисли, че президентът Румен Радев му е показал „жълт картон“ покрай смените в „Булгаргаз“ и преговорите със Северна Македония. Той оптимистично заяви, че президентът направил едно „общо предупреждение“ по принцип какво може да стане, което не приема, че се отнася за него.

„Аз вярвам, че ние и президентството, сме отборът на България! Аз вярвам, че неговото действие, е защото той вярва, че това е добро“, каза Петков.

Министър-председателят обясни нуждата от смени в КЕВР с това, че той няма доверие на предишните. Единственият кандидат да застане начело на регулатора пък, премиерът се гордее, че познава лично. „Невероятно свестен човек“, обобщи Кирил Петков. Той сподели, че Станислав Тодоров дори му е отказал първия път, защото водел хубав живот без да е в тази роля.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ