Киро и Кокорчо се смеят като пачи, но усмивките им увиснаха след тези разкрития на Карадайъ

7 Dni Bulgaria04.02.2022
payimage-519638

Мегаскандал и идиотско държание на Кирил Петков и Асен Василев беляза днешния  блиц контрола. Поводът – закона “Магнитки” и прилагането му у нас.

Вицепрезидентът Асен Василев посочи, че се прави закон който не е конкретно за “Магнитски”, а за външни санкции, прилагането на които би довело до сериозно проблеми в българската банкова система и икономика.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ обаче попита при липса на това законодателство тогава на какви основания са прилагани санкциите.

“Лъжата трябва да се изобличава по всяко време, особено когато министър-председател и министър нарушават Конституцията и излизат на тази трибуна да лъжат. Няма международен списък, има една административна санкция, която действа на територията на САЩ и както преди малко г-н Василев каза нямало закон, който да прилагат и сега правят проектозакон, за да се прилагат чужди санкции. Това е потвърждение, че при липсата на закон вие сте нарушили законите на страната”, каза лидерът на ДПС и поиска почивка, за да предостави писмен отговор на тогавашния министър-председател Стефан Янев по темата.

В отговор на мое питане от август Стефан Янев отговаря на моя въпрос на какво основание са наложени санкции у нас на български граждани, министър-председателят отговаря: приложима национална нормативна уредба няма. Тоест в нарушение на Коснтитуцията. Точно затова сега виждаме решението на Съда, с което се отменят тези незаконни действия на хората, които ги виждаме тук. Призивите да се спазва няква друга справедливост извън Конституцията на мен ми се струва че заприличва на Цар Кирова държава. България все още е парламентарна република и има действаща Конституция., обяви Карадайъ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ