Довереният човек на Румен Радев: „Булгаргаз“ на Кирил Петков надмина аферите на предишната власт

7 Dni Bulgaria06.02.2022
румен-радев-димитър-стоянов

„Булгаргаз опроверга истеричните изявления на Борисов. Продадени са на борсата не 60000, а 37 000 мегаватчаса. Да, така е, свободните количества трябва да се продават на борсата. Само, че една от причините за смяна на старото ръководство на Булгаргаз беше, че продава излишното количество в Румъния“. Това написа в профила си във Фейсбук Димитър Стоянов, главният секретар на президента и негов най-доверен човек.

„Е, значи ли че сега ще сменят и новото ръководство защото е продало евтина газ от Чирен на посредник от Румъния? Интересно е да разберем какво количество е продавало старото ръководство на Булгаргаз. Защо ми се струва, че даже и при т. нар. дълги уикенди такова количество от 37 000 мегаватчаса никога не е продавано?“, съмнява се той.

„Колкото до влошеното състояние, в което е оставено Булгаргаз от старото ръководство, достатъчно е да се види, че към 30.09.2021 г. дружеството е на печалба от близо 33 млн. лв. Не ми е известно друго държавно дружество да има такава печалба“, пише още Стоянов.  



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ