И „Лидл“ уличи Кирил Петков в страшна лъжа! Аверът му Асен Василев също в измамата

7 Dni Bulgaria07.02.2022
payimage-519641

Няма ден, в който премиерът Кирил Петков да не е уличаван в лъжа. След като го хванаха, че лъже за Плана за възстановяване, който уж бил изпратил в Брюксел, той бе разобличен и друга лъжа по повод назначаването на мениджър от „Лидл“-България за шеф на Агенцията за обществени поръчки.

На 2 февруари Георги Николов офиицално бе представен като нов изпълнителен директор на Агенцията за обществени поръчки-АОП. Ето каква биография му бе качена в съобщение на МС и в сайта на АОП.

Вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев назначи Георги Николов за изпълнителен директор на Агенцията по обществени поръчки. Досегашният директор – Миглена Павлова, освобождава поста по лични причини.

Георги Николов има дългогодишен професионален опит на ръководни длъжности в бизнес организации. Повече от 15 години в голяма международна компания с верига магазини у нас е отговарял за изготвяне на документи и участие в тръжни процедури, при което е придобил значителен опит в областта на обществените поръчки.

Завършил е магистърската си степен по специалност „Международни икономически отношения“ в Университета „Леополд Франценс“, гр. Инсбрук, Австрия.

Назначаването на Николов от „Лидл“ предизвика остра обществена реакция, защото съвпадна с пускането в магазинната мрежа на компанията на продуктите на Кирил Петков- провиотици. В своя защита „Лидл“-България излезе с официална позиция, в която….хваща харвардците в тотална лъжа.

„Относно трудово-правните отношения с г-н Георги Николов бихме искали да разясним следното: г-н Георги Николов към настоящия момент не е служител на Лидл България и в нито един момент на трудовото си правоотношение с Лидл България не е бил управител, законен представител или мениджър с обща компетентност по дейността на дружеството. Георги Николов е бил служител на ръководна позиция в ресор “Експанзия” в компанията, който е компетентен в придобиването на имоти и строителството на магазините на Лидл България. Заявяваме, че твърденията, че в своята дейност той е имал възможност да взаимодейства и влияе на работата на ресор “Стоково снабдяване”, който е отговорен за включването на продукти в асортимента на дружеството и рекламирането им с цел продажба в магазините ни, са абсолютно несъстоятелни и манипулативни.

Също така държим да подчертаем, че Лидл България никога не е участвала в процедури по обществени поръчки и не планира да участва в такива“, написаха от „Лидл“. Така се оказва, че Николов няма никакво понятие от обществени поръчки и никога не се е занимавал с такива.

Какъв капацитет тогава има новият директор на АОП? В придобиването на имоти и какво общо има това с обществените поръчки? Явно да търсиш и да се разпореждаш с имоти е същото като да си вещ в обществените поръчки. Нерде Ямбол, нерде Стамбул.

На това може да ви отговорят само Киро и Кокорчо. Нещо повече. Премиерът Петков, който смело атакува обществените поръчки, без да разбира от тях, проявява високо ниво на компетентност, като назначава за шеф на АОП човек, компетентен в придобиването на имоти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ