Иван Сотиров пита: Защо в списъка „Петков“ липсват истинските олигарси

кирил петков 2

Не намирам смисъл да коментирам колко сериозно е точно Министър-председателят, който разполага с ресурса на МВР и специалните служби за събиране на данни за престъпления, да сезира Главния прокурор с „публично известни данни за вероятни престъпления“.

Но пред Кирил Петков стои един много важен въпрос с голямо обществено значение, а той е защо в неговия списък са пропуснати популярни фигури, за които има подобни обвинения.

Защо пропуска имената на лицата, за които има множество медийни публикации и журналистически разследвания със скандални обвинения около тяхната свързаност с АЕЦ „Белене“, руския анклав „Росенец“, „Лукойл“, „Балкански поток“, ТЕЦ-овете, приватизационните сделки на стратегически предприятия и т.н.?

Защо пропуска имента на лицата, свързани с посредничество при доставки на газ, привилегированите търговци на ел. енергия и най-крупните бенифициенти на субсидии в земеделието и ВЕИ сектора?

Защо в в списъка на Петков няма нито едно име на крупен бизнесмен от мултиолигархичната структура „Глобална България“?

от фейсбук профила на Иван Сотиров



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ