Леонид Кучма: Няма да дочакате победа над Украйна. Проклети да сте

275675647_268429272139300_8552887481733264220_n

Аз оставам у дома, защото всички ние сме на родната си земя, друга нямаме, заяви бившият президент

„Украйна не е Русия. И никога няма да стане Русия. Няма да дочакате това. Ние вече побеждаваме. И това не може да бъде спряно. А по адрес на Русия ще кажа само, че се присъединявам към моите съотечественици, които в един глас казват: проклети да сте. Слава на Украйна! Слава на украинците“, написа в емоционално обръщение към сънародниците си бившият президент на страната Леонид Кучма.

„През целия си дълъг живот, никога не съм изпитвал толкова гордост, болка и гняв, както през тези дни. Макар понякога да изглежда, че и нашата земя, и нашите сърца са в огъня не 15-ти ден, а цяла вечност….Че вече цяла вечност по заповед на Путин убиват украински деца и новородени. Че цяла вечност продължава зверската обсада на Мариупол“, казва бившият президент.

„Аз оставам у дома, защото всички ние сме на родната си земя, друга нямаме. И ще я защитаваме заедно до самата победа. Без партийни разделения, без лични интереси, без стари разпри. Обединени около Флага, Армията, Президента“, завършва посланието си Леонид Кучма, който беше президент на Украйна от 1994 до 2005 г.

По-рано и Петро Порошенко, който бе президент на Украйна преди Володимир Зеленски, обяви, че остава в страната и подкрепя настоящия държавен глава в битката срещу руските окупатори.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ