Социалист, шеф на комисията по отбрана в парламента се страхува да произнесе името на Путин

91793802_3331581006870564_7679980761717407744_n

В истинска смотаняшка ситуация изпадна социалистът и шеф на парламентарната комисия по отбрана Атанас Зафиров в сутрешния блок на Нова ТВ. Въпреки настойчивите въпроси на водещите, как приема руския президент Путин, Зафиров даже не посмя да спомене името му.

Представлявам институция и не мога да давам квалификации. Историята ще каже за него. Защо трябва да давам оценка, оправдаваше се червеният парламентарен шеф.

Защото сме хора, опонираха му водещите.

За едни той е борец срещу фашизма, за други е агресор, за други е освободител. За мен това е една агресия, която трябва да бъде най-строго осъдена. Виждаме, че умират хора, но проблемът трябва да се реши на масата за преговори, увъртя разговора Зафиров. Той акцентира, че историческите ни отношения с Русия не трябва да се сместват със сегашната ситуация и войната.

БСП излезна със специална декларация, но историята ще си каже оценката. Не сме против санкциите срещу Русия, но отчитаме реалния ефект и дали работят. Трябва да държим сметка и на влиянието им върху нашата страна. Оказва се, че те имат обратен ефект. В момента санкциите са безпрецедентни, но те имат ефект и върху нашата икономика. България също е разтърсвана от кризи и трябва да помисли за собственото си оцеляване, обясни Зафиров, търсейки оправдание да не нарани Русия.
Според него дълга война е най-опасният сценарий за България. Сега нямало пряка заплаха за България, а това означава, че не е необходимо идването на допълнителни сили на НАТО. Така ще станем страна в конфликта.

Шефът на комисията по отбрана не можа да отговори и на въпроса, дали в Украйна се извършват военни престъпления, след като руската армия, обстрелва болници, убива деца, възрастни и беззащитни граждани. Обяснението му бе отново, че не е той човекът който може да каже, кое е военно престъпление.
Така за пореден път представител на БСП демонстрира, че по отношение на Русия и Путин винаги ще са в разкрачено положение, отказвайки да направят дори простата разлика между „добро“ и „зло“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ