Кирил Петков обезумя във Варна: Урсула ми каза да пусна туит, защото то нали…

7 Dni Bulgaria16.03.2022
payimage-524928

Премиерът Кирил Петков нарече новината с новата отсрочка от ЕК по Плана за възстановяване – фалшива. Нищо, че за негов ужас тя идва от…ЕК!

По думите на отиващия си премиер дори се „упражнявала политическа реторика с нея“.

Пред медии във Варана той заяви, че се е чул „преди минути“ с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен и тя му е дала съвет да пусне туит, че: „се движим с перфектна скорост и в следващите дни се очаква да подпишем техническите характеристики“.

Петков се опита да цитира точните думите на председателят на ЕК, но те останаха някак недовършени. Според него тя му е казала в телефонния разговор „Аз не мога да повярвам как вашата опозиция си прави…“, но тук той прекъсна и продължи говорейки от собственото си име „защото то нали вече излезе, че не се справяме и тя ми каза да пусна туит.“

Премиерът завърши отговорите си на въпроса така: „Нека никой не си упражнява политическата риторика на база на фалшиви новини.“

Припомняме, че по-рано днес не българските медии и родни политици, а говорител на ЕК от Брюксел, заяви че правителството ни е поискало нова отсрочка (бел.ред. според административните наредби на процедурата по одобряването на плановете срокът за отсрочка е в размер на един месец).



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ