Докато идиот на Киро чака Урсула в София, ДПС му каза: Да й туитне, че потъва със свръхзвукова скорост

7 Dni Bulgaria16.03.2022
Парламент, Йордан Цонев

Планът за възстановяване и развитие, по който се очаква България да получи над 12 млрд. лв., да бъде приет до седмица при посещението на шефката на Европейската комисия у нас Урсула фон дер Лайен, очакват от управляващото мнозинство.

“Планът за възстановяване и развитие трябваше да бъде внесен от ГЕРБ. Те нямаха смелост да го внесат и не го направиха. Ние решихме да наложим наши политики в плана, а добрата новина е, че всичко, което зависи от правителството, е свършено и топката е в Брюксел в момента. Очакваме до седмица посещение на Урсула фон дер Лайен в България, където се надяваме да бъде оповестено подписването и неговото приемане”, коментира пред журналисти в парламента депутатът от “Продължаваме промяната” Настимир Ананиев, очевидно неадекватен на фона на отказа на ЕС да приеме плана и отлагането му с поне още месец.

„Ние от ДПС казахме, че планът пак ще бъде върнат и е нереално да смятаме, че ще бъде приет. Историята с плана  е много интересна. Опираме пак до фиксациите. Планът можеше и трябваше да бъде внесен още миналата година и тогава щяхме да имаме и авансова сума, щяхме да имаме и одобрение действия. За съжаление, те не го внесоха, защото трябваше някои проекти за бъдат подготвени, например за батериите, за фотосоларите, за изключването на водорода. Говорят за декарбонизация, а изключиха водорода от плана“, възмути се обаче Йордан Цонев от ДПС.

Той настоя, че ако не е бил лобизмът в полза на определен бизнес, сме щели да имаме план. Затова и България сама си отлагала приемането му – вкарвали се нови и нови проекти, както и такива, които не отговарят на условията, като този за батериите, даде пример зам.-шефът на движението.

„От ЕК ни казват учтиво „не“. И вчера Урсула „ми каза да туитна, че вървим с перфектна скорост“. Повече от перфектна е – свръхзвукова“, иронизира той министър-председателя Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ