Пореден спорт се надигна срещу Руди Гела! Министърът на Слави – най-некадърен от 16 години насам

7 Dni Bulgaria16.03.2022
payimage-524940

Джудистите ни са без заплати от 3 месеца поради липса на финансиране от страна на ММС, съобщи президентът на федерацията доц. д-р Румен Стоилов на пресконференция.

Така джудото стана поредния ни елитен спорт, който пропиява от некадърното управление на Радостин Василев. Припомняме, че откакто се настани в Спортната палата, министър Руди Гела на практика не е свършил нищо!

„Такова нещо от 16 години не е ставало. Дори, когато сме нямали приет бюджет федерациите са получавали по 1/12 от парите, както е по закон. Сега нищо. Дори треньорът ни Георги Георгиев не е викнат да защити програмата си. Идва европейско, за което пристига оборудване и сме защитили всичко по програмите на ММС“, допълни той. „И не го казвам за джудото, а за целия български спорт. Всички чухте от Весела Лечева, че е дала свои пари, за да може да се отиде на световна купа в Кайро. Сутрента каза, че по същия начин ще бъде и за европейското“, допълни той.

В момента се търсят около 300 000 лева за оборудването на европейското, което ще може да се ползва 10 години за състезания в България. Шампионатът трябва да стартира на 29 април. „И за него няма как да се направи обществена поръчка, защото е лицензирана за определена фирма, както в повечето спортове“, допълни той.

От отпуснатите пари 1 милион евро са били платени на европейската федерация. 273 000 лева са за наем на „Арена Армеец“, които реално се връщат в министерството, което е неин собственик.

Федерацията награди Ивайло Иванов и Марк Христов със собствени средства за първите им места за европейската купа миналата седмица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ