Бойко Рашков изтрезня и се еманципира от Радев: Премиерът правилно уволни министър Янев

7 Dni Bulgaria16.03.2022
payimage-516215

Бойко Рашков коментира войната в Украйна и сигурността на България, за това има ли заплаха за българската АЕЦ в Козлодуй, за 100-те дни на правителството и сътресенията в коалицията  за Dividend.bg.

Мисля, че този процес с войната ще се развива още известно време, това са въпроси, които са извън възможностите на нашата страна. А както стана ясно са и извън възможностите на натовските държави, освен със санкции, които могат да приемат и да приложат спрямо Русия. Затова относно продължителността на военните действия е много трудно да се прогнозира – каза м-р Рашков.

Според него няма данни да се подготвя атака спрямо АЕЦ „Козлодуй“ и не е застрашена сигурността ѝ. „Наблюдаваме военните действия внимателно, по отношение на атомните централи в Украйна – в Запорожието и Чернобилската АЕЦ, за да можем да реагираме“, подчерта вътрешният министър.

Не мога да кажа, че управлението е нестабилно. Мисля, че решенията, които се взимат в МС нямат обструкции. Това е белег, че коалицията е стабилна.

Смяната на военния министър не е нещо приятно. Но така е решил премиерът, значи е правилно. Няма нищо странно в това, смята Бойко Рашков.

Не мисля, че управляващата коалиция страда, че има нещо, което и пречи да работи. Оптимист съм, въпреки че има и песимистични становища. Трудно се работи в такъв 4-ри елементен екип. Но трябва да се потиснат различията, в името на общото, което е необходимо на страна, каза вътрешният министър Бойко Рашков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ