Волен и Валери се плюят, за да са живи партиите им, Митьо Очите е дюшешът на Бойко

бойко борисов
Има износване на материала. И това създава особено противоречие, защото хората хем искат промяна, хем малко ги е страх от нея. Не ти харесва политиката, ама това, което става в икономиката, те успива. И някак си не искаш да правиш резки движения. Това каза политологът Първан Симеонов.

Според Симеонов това противоречие поставя политическия процес в ступор и затова основните партии не знаят накъде да тръгнат.Политологът обясни, че битката у нас е кой ще е бенефициент на консервативната вълна, заляла Европа.

„Естественият бенефициент са Патриотите, само че те упорито развалят това, което постигнаха. Това, което Волен Сидеров и Валери Симеонов правят, до един момент е добре, защото напряга собствения им електорат, т.е. не дава на партиите им да се обезличат в общия микс на Патриотите. Но то започва вече малко да тежи. По-трудното направиха, а сега на по-лесното е възможно да се издънят. И за да затворим скобата – Патриотите, след тези караници помежду си, като че ли забравят да си вземат бонусите от консервативната вълна“, коментира Симеонов пред Банкеръ ситуацията в коалицията „Обединени патриоти“.

По думите му ДПС пък като че ли се снишава и не държи на някакви бързи, резки жестове и развръзки, докато БСП е опряла в максимума си.

Той прогнозира, че през есента вътрешнополитически сюжети при премиера Бойко Борисов няма да липсват. „На ГЕРБ много дюшеш им дойде скандалът с Митьо Очите точно през август. Така хубаво удрят политическия си противник, че чак се чудя дали това не беше някакъв коз, който пазеха точно за този момент. Нека да не забравяме, че Борисов успява да превърне редица сюжети, които са срещу него, в свои. Нещо подобно се пробва да направи и със социалните протести напоследък. Нещата там започнаха да изглеждат така – има социални протести, Борисов усеща това, кани протестиращите, чува ги и започва нещо да прави“, коментира политологът.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ