Скандал! Гард на президента Радев не пуска Валери Симеонов в официалната ложа на…(ВИДЕО)

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

Един от бодигардовете на президента Румен Радев можеше да предизвика огромен скандал минута-две преди да започнат официалните речи пред насъбралото се множество на Петрова нива по повод възпоменателния събор снощи. Служителят на НСО не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов, представляващ не собствената си партия НФСБ, а Министерския съвет на Република България, както и придружаващия го народен представител и зам.-председател на парламентарната група на Обединени патриоти Валентин Касабов, предава Флагман.бг.

Двамата се отправиха към трибуната, където вече бяха качени останалите официални гости всеки момент трябваше да започне тържествената част с речите. Симеонов и Касабов се отправиха странично към трибуната, за да се качат, но там ги спря човекът със слушалки в ушите от НСО, като им забрани да продължат напред. Свидетели на странната гледка бяха десетки, които видяха тенденциозното отношение на охраната на президента Радев към Изпълнителната власт на държавата.

„Не ми се коментира, гардът много добре ни разпозна, но не ни допусна, искайки разрешение, вероятно от по-високо стоящия си шеф, към когото се обръщаше на малко име Петьо. За нас с Валери Симеонов беше ясно, че отношението е тенденциозно, но не смятам да го коментирам“, каза Касабов.

Той и Симеонов се прехвърлили направо от фестивала на фолклорната носия в Жеравна към Петрова нива, за да поздравят тракийците.

Хиляди родолюбци от цялата страна се събраха в историческата местност Петрова нива край Малко Търново. На паметната дата се отбелязва 115-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание, в което смъртта са намерили свидните жертви на Странджа и Тракия.

Сред дошлите да сведат глава в памет на героите имаше и потомци на тракийци.

Заупокойна молитва в памет на загиналите преображенци – храм-костница „Света Петка“, прочете Сливенският митрополит Йоаникий.

Гости освен президента на България Румен Радев, бяха още и народният представител от ГЕРБ Диана Саватева, народните представители от БСП Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев, Живко Господинов, евродепутатът Ангел Джамбазки от ВМРО, краеведът Стоян Райчевски и др.

Силно впечатление направи и присъствието на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Организатори на събитието са кметът на Малко Търново Илиян Янчев, Съюзът на тракийските дружества в България и Регионалният съвет на тракийските дружества –Бургас.

Патриотите се преклониха пред подвига на преображенците и положиха венци и цветя пред издигнатия на Петрова нива величествен мемориал. Възпоменателното тържество завърши с тържествена заря в памет на преображенци.

След тържествената част Симеонов запя химна на Тракия „Ясен месец“ заедно с хората, които бяха дошли, за да пренощуват край паметника-костница.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ