Държава на абсурдите! Вижте къде в България бащи спят с щерките си

mechka-selo

Процентът на децата с увреждания при ромите в Мечка е много висок, макар да не е правено отделно изследване върху тази общност. Те казват, че не допускат други около себе си и дори да има хора, които са от сходен етнос, когато не са от техния род, това е много различно за тях, пише „Марица“.

Преди години наши медии разказаха за Ибрахим и Анифе, които са мъж и жена, но същевременно са и четвърти братовчеди, защото традицията в общността им не предполага да се женят за чужди. Те са сред най-далечните роднини, създали поколение в Мечка.

В селото има и деца, създадени от първи братовчеди. Някои от децата не могат да говорят, други не могат да ходят.  Дори интимни отношения между родители и деца не са табу в тази общност. Местният полицаят Росен Русанов обясни, че е хващал в едно легло и баща с дъщеря.

Повечето деца от общността се записват с неизвестен баща, а майката получава социални помощи като самотен родител. Почти 100% от населението на Мечка получава социални помощи. Децата с увреждания също се подпомагат от данъкоплатците.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ