Държавата се тресе! Бивш вицепремиер разкри: Дългът на България расте с 362 лева в секунда!

Николай Василев

Дългът на България се увеличава с най-голямата скорост в българската история. Сегашните политици крадат от бъдещето на децата си, за да купят политическа популярност и преизбиране сега. Това каза бившият вицепремиер Николай Василев в предаването „120 минути“ по bTV.

Според него, дългът на страната нараства с 362 лв. на секунда, 21 720 лв. на минута, 1 300 000 лв. на час, 31 милиона лв. на ден и близо 1 милиард лв. на месец.

След победата на ИТН на първите предсрочни избори, Николай Василев бе предложен за премиер в кабинета, излъчен от партията на Слави Трифонов. Правителството му обаче не получи необходимата парламентарна подкрепа и бяха свикани нови извънредни парламентарни избори, след които бе сформирана четворната коалиция.

Николай Василев е сред най-последователните критици на икономическата политика на кабинета Петков. Василев е следвал икономика в Будапеща, Ню Йорк, Уолтъм и Токио. Той е първият български сертифициран финансов аналитик (CFA). Работил е дълги години като инвестиционен банкер, бил е старши вицепрезидент в Lazard Capital Markets – Лондон, асоцииран директор на UBS в Токио, Ню Йорк и Лондон, данъчен консултант в Coopers & Lybrand – Будапеща.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ