Любен Дилов-син: Тотален хаос! Съчувствам на Радев. Свалихме кабинета, но лудият още управлява

Любен Дилов - син

Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че „Има такъв народ“ си изтеглят министрите, казал е: свалят ме, искам утре да изгоним 70 руски дипломати. И целият механизъм се задвижва от там. Единственото писмено свидетелство са две писма на неговия началник на кабинета до Външно министерство. Всичко останало са устни заповеди“. Това заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов – син в „Денят започва с Георги Любенов“.

Кирил Петков е връхлетял в деня, в който е разбрал, че ИТН се оттеглят, казал е: „Свалят ме! Искам утре да изгоним 70 руски дипломати.“ Тези две ноти не са на ръба на закона, те са отвъд закона със сигурност. Проследихте ли колко време му беше нужно на ЕС да ни подкрепи. Два дни не знаеха какво става. Президентът е на среща на НАТО, гръмват медиите, всички се обръщат към Радев с въпроса какво става и той отговаря с „не знам“. Съчувствам му на Радев в този момент. В някаква степен има историческа справедливост, защото част от този хаос той го забърка, той му е архитект. Единственият човек, който е знаел какво се случва по въпроса с дипломатите, е Лена. Първоначално списъкът е бил от 71 човека, но службите са информирали, че 71-вият от година и половина вече не е в България. Ако не беше ужасяващо, щеше да е изключително смешно. Но спираме да се подиграваме на тези хора. Каквото и да кажем е малко. Наистина хаосът е тотален. Забъркаха го във всяка една сфера. Българската Конституция не е предвидила никакво действие при положение, че се окаже, че премиерът е девиантен, че не е много добре. Ние не знаем какво да правим, нямаме институционален механизъм, ако се окаже, че премиерът ни е луд, да го сменим. Да, сваляме правителството, но той продължава да е премиер, добави депутатът от ГЕРБ.

„Непрекомерно е присъствието на руските дипломатически представители. Вън от съмнение е, че се занимават с такава дейност, дори да не е доказано. Както и 90% от състава на другите посолства. Цивилизованият свят, НАТО, ЕС е в състояние на необявена война с Русия. В това отношение нямаме колебание, че това е правилният ход. Това, че се направи по безумен начин, компрометира хода. Това ни компрометира и в очите на света“.

Подчерта, че отношенията на България с Русия винаги са били изключително сложни.

Дилов каза също, че ако мярката за енергийна помощ за небитовите потребители е била приета през август, както са настоявали първо ГЕРБ, после ДПС, сме щели да имаме 60-70 % по-ниска инфлация.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ