Държавата се тресе! Петков взриви газовата бомба, ГЕРБ започват бойкот на парламента!

десислава атанасова

Представители на най-голямата опозиционна партия в парламента ГЕРБ дадоха извънреден брифинг в парламента.

Десислава Атанасова съобщи на медиите и обществеността, че днешното заседение по изслушването на премиера в оставка Кирил Петков и министърът на енергетиката, също в оставка, нарочно са засекретили заседанието

„Това ли е целта? Това управление да прикрие поредния си провал. Тези същите избираха преди месеци състав на КЕВР. Помните ли бодряшките им изказвания, че цената ще е друга, по-ниска?“, припомни тя.

„Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всички телевизии, то не бяха защо това, защо онова, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска?“, продължи Атанасова.

„Вчера стана ясно от ръководството на „Булгаргаз“, че цената ще е с 32% по-нагоре, а газ няма“, отсече Атанасова.

„Нашата парламентарна група намира, че повече няма място в пленарна зала. Вчера се четяха шест часа някакви доклади, само и само някакви случайници да се запишат, че шест месеца не са стояли неми като риби. Днес същото – час и половина дебати по най-важната тема – цената на енергоносителите. Тема, която определя и цената на хляба, и на топлото. В този смисъл няма никакъв повод няма нашата парламентарна група да бъде в зала, да прави кворум и да помага на това агонизиращо Народно събрание“, съобщи гръмовната новина Десислава Атанасова.

„Какво секретно могат да ни покажат в зала тези хора, като единствената компания, която доставя, е „Булгаргаз“? Тази компания няма секретно деловодство. Това, което направиха днес, е скандално. Председателят се опита да прикрие поредната лъжа на Кирил Петков“, взе думата Теменужка Петкова.

„Управляващите в момента засекретиха бомбата, която слагат пред следващия служебен кабинет. Следващият служебен кабинет на Радев ще бъде изправен пред липсата на газ. Не само, че ще е скъп, а няма да го има и ще решава кое предприятие ще работи и кое не. Пред следващия кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава. Представете си ако за „Топлофикация-София“ няма газ. Цената за юли е поискана да бъде одобрена на 186 лв. и стотинки – това е рекордна цена за всички времена! Ето това представлява „Промяната“ – лъжа от началото до края! Ядрена бойна глава за следващия кабинет и бомба пред служебния кабинет“, допълни Делян Добрев.

„Неедократно заявих, че ние ще бъде в пленарна зала и 59 ще гласуваме против, ако има внесено предложение за кабинет. Говоря за безпредметното присъствие в пленарна зала и във вчерашния, и в днешния ден“, обясни Десислава Атанасова.

„Издирват се поне 10 танкера до края на годината. Трябват ни 10 танкера. „Чирен“ е пълен на 35%“, отбеляза Добрев.

„Как да бъде вкаран Бойко Рашков за гласуване? Това е нелепо! За да бъде вкаран, то следва да бъде Отговорено най-малко на три въпроса от този, който ще го вкара – има ли Бойко Рашков проверки в КПКОНПИ – една, две или три? Питам – този ли, срещу който има проверки, ще се бори с корупцията. Изглежда всичко това несериозно така, както Атанасов се бори с БСП и депутинизацията“, отново се изказа Десислава Атанасова.

Тя обясни, че заседанията на комисиите в парламента се провеждат. И приведе за пример, че е имало заседание по социална политика и от ГЕРБ са били там. Днес пък щяло да има заседание с изслушването шефовете на ДАР и ДАНС – комисията по контрол над службите, председателствана от нея.

„Има ситуации, в които никой не може да помогне, например – когато един човек умре не можеш да го съживиш. Дотам ни докараха „Промяната“, отбеляза Делян Добрев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ