Бузлуджа 2022 маркира провалът на Нинова: БСП затвърди разрива с Румен Радев

Корнелия Нинова

Социалисти се събраха на Бузлуджа на традиционния събор на партията. От думите им стана ясно, че червените нишки са две – старт на предизборната подготовка и критики към Румен Радев. Според левицата президентът е критикувал кабинета многократно и много повече отколкото предишните управления на Бойко Борисов.

БСП обявиха, че отчитат грешките в управлението, но вече гледат към следващите избори. „Нашите колективни органи ще решат под какъв формат ще се явим на изборите. Ръководството на „Има такъв народ“ показаха, че са ненадежден партньор, така че не съветвам никоя партия да се опитва да прави коалиция с тях“, каза Георги Свиленски.

В своето изказване от Бузлуджа отново не пропусна да отчете, че не е съгласна с думите на Румен Радев, че държавата е оставена в хаос.

Александър Симов заяви, че няма да се изненада, ако вдругиден види досегашния депутат от „БСП за България“ Крум Зарков като правосъден министър.

По повод влошените отношения между БСП и държавния глава Симов коментира в „Денят започва с Георги Любенов“, че социалистите не са се конфронтирали умишлено с никого.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ