Какво се случва?! ТИР-ове и тежки машини по улиците в Павликени всеки ден

тирове

За спешно изграждане на обходен път на Павликени и за извеждане на тежкотоварния трафик извън града настояват местните власти и жители на града. Тежките камиони минават по няколко улици, от което фасадите на къщите са напукани, а живеещите в тях живеят постоянен шум и прах. За съоръжението е изготвен проект в АПИ, но общината няма никаква информация за него, предава Bulgaria On AIR.

„Трафикът е много голям, ТИР-овете вървят постоянно като таксита. А улицата е много тясна и ако не се вземат мерки, може и някой човек да пострада! Все едно е земетресение, укрепил съм дори с предпазни колони“, сподели жителят на Павликени – Славчо Казаков.

„На комшийката падна дуварът, направихме го. Къщите са напукани. Това е денонощно – вибрации, ужас. Запрашва се, през 15 дни чистя филтъра на климатика“, възмути се Стефан Глухов.

„Голям трафик, тежките автомобили като минават, създават големи вибрации и тресат къщите“, коментира Красимир Абаджиев.

Живеещите в района казват, че проблемът може да се реши с доизграждането на обходния път, чийто строеж е започнал още през 1985 година.

„Скоро инициирах едно писмо до председателя на АПИ, тъй като ние нямаме никаква информация на какъв етап сме, кога е предвидено изграждането. Има още 1-2 км от проектното трасе, които не са отчуждавани, минават през частни земеделски земи“, сподели кметът на Павликени инж. Емануил Манолов.

Местните властите са изпратили писма и сигнали до всички институции, включително до премиера в оставка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ