Змии плъзнаха на плажа в Свети Влас. Плажуващи: Мерна ли я, там си умирам на място

1321919

„И почвам да бегам, бате. Там си умирам на място, ако я мерна“. Така потребителка на Фейсбук коментира кадри, които бяха публикувани в социалната мрежа, уточнява Plovdiv24.bg.

Те са направени на плажа в популярен наш курорт – Свети Влас, в събота, 6 август. На видеото се вижда змия, която се припича на слънце и в един момент се шмугва във водата.

Ето и част от мненията на хората относно животинчето:

– Тях винаги си ги е имало, отникъде не са се взели.

– Змийчето е Сива водна (Natrix tessellata) в естествения им хабитат, напълно безвредна.

– Е, и тя има нужда от слънчеви и морски бани. Не забравяйте, че тя си е у дома, тя е дете на майката природа, към която се числи и морето и този пясък, а ние сме създания на Бог и сме временни гости на таз Земя.

– Каменарката или аспида е една и съща змия от семейство отровници. В България са намерени само два екземпляра – в Западна България. Има по-силна отрова от тази на пепелянката, но по-слаба от на усойницата. Котешката змия и вдлъбнаточелият смок са от семейство смокообразни и имат много слаба отрова, която не е опасна за човек. Най-опасни и отровни са усойница и пепелянка. Тази от снимката е сива водна. Също и още един вид има жълтоуха вода змия. Напълно безобидни. Пясъчната боа, която се среща в Югоизточна България, също е безобидна.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ