Размина им се! Ромите, врязали БМВ в патрулка и нападнали полицаи край Пловдив получиха… (СНИМКИ)

Съд

Ромите, нападнали полицаи и врязали БМВ в патрулка, получиха наказанията си. Както е известно, петима мъже бяха арестувани, след като нападнаха полицаи и блъснаха служебната им кола.

Инцидентът стана в нощта на 18 август. Униформените са задържали млад водач, който нямал книжка при рутинна акция в село Шишманци. Свалили регистрационните номера на опела му и му съставили акт, пише Трафикнюз.

Хора на провинилия се решили да си отмъщават на органите на реда. Те тръгнали след тях. Настигнали ги в Раковски, където започнала разправия с полицаите, гарнирата с порядъчна доза псувни и закани. След скандала бащата на провинилия се младеж се врязал с БМВ в патрулния автомобил. Служителите на реда бяха приети в болница с различни контузни рани.

Четирима от нападателите днес се изправиха пред съда – Васил Димчев /40/; Димитър Димчев /19/; Тошо Стоянов /22/ и Васил Ангелов /20/. Петият от задържаните е освободен. Всички мъже са от пловдивското село Шишманци. По-младите работят като монтажисти.

Най-тежко наказание получи Васил Димчев, мъжът врязал БМВ-ти си в патрула и бащата на провинилия се шофьор. На него са му били повдигнати три обвинения – за телесната повреда, за хулиганство и за увреждане на автомобил. След споразумение между неги и прокуратурата, 40 – годишният мъж получи една година и два месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Синът му и другите двама негови авери пък бяха повдигнати обвинения за хулиганство и съучастие. Те бяха наказани с 8 месеца условно и отново 3 години изпитателен срок.

БМВ-то на Димчев старши ще бъде върнато на притежателя си, а разходите по делото ще бъдат платени споделено от четиримата мъже.

В залата бяха роднините на всички провинили се. След приключване на заседанието те коментираха само, че хората им ще си изтърпят наказанието, но ситуацията не била така както е била отписана в кориците на досъдебното производство.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.
За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ