Политическата сцена се тресе! Кабинетът прати ,,Продължаваме промяната“ и БСП в нокаут

боряна димитрова

В неделя агенция „Алфа Рисърч“ представи данните от последното си проучване, финансирано със собствени средства. Данните от проучването показват, че засега не е 100% сигурно, че „Има такъв народ“ ще има депутати в следващия парламент.

Има съперничество за избиратели между партия „Възраждане“ и партия „Има такъв народ“ и от това как ще се разреши тази битка ще зависят и позициите на тези две партии“, коментира тази сутрин пред Би Ти Ви социологът и управител на агенция „Алфа рисърч“ Боряна Димитрова.

Те показват и, че предизборната кампания стартира с превес на ГЕРБ (23.4%) пред основния конкурент „Продължаваме промяната“ (17.5%). Резултатите от проучването показват и, че няма голяма разлика между електорална подкрепа за БСП, ДПС и „Възраждане“. Сред твърдо решилите да гласуват 10,9% казват, че ще подкрепят ДПС, 9.8% – БСП, а 9.5% „Възраждане“. „Демократична България“ биха подкрепили 7,5% от твърдо решилите да гласуват.

„Продължаваме промяната“ и БСП са двете политически сили, които търпят най-сериозни щети от действията на служебния кабинет“, коментира Боряна Димитрова. „Демократична България леко и плавно подобрява позицията си и част от разочарованите от „Продължаваме промяната“ избиратели се връщат към „Демократична България“, обясни още Димитрова.

Проучването е проведено в периода 27 август – 2 септември 2022 г. от „Алфа Рисърч“ сред 1117 пълнолетни граждани от цялата страна и е реализирано със собствени средства. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ