Истина ли е?! Огромна изненада от президента Радев за Мая Манолова

payimage-538376

Служебното правителство и президентът Румен Радев започват смяната на българските посланици в чужбина. На 2 септември от правителствената правна система е изведено първото решение за нов посланик, предава StandartNews.

Десислава Ангелова Найденова-Господинова да бъде назначена за посланик на България във Виена, предвижда решението на Министерския съвет.

Новата посланичка е дъщеря на бившия министър на отбраната в кабинета „Орешарски“ и бивш член на ръководството на БСП Ангел Найденов от първия му брак. През 2011 г. той се разведе и впоследствие сключи брак с Мая Манолова. Влезе и в конфликт със сегашната лидерка на БСП Корнелия Нинова.

Десислава Найденова е завършила икономика и финанси в Софийския университет, има специализации по дипломация от Лондон и Берлин. Работи в МВнР от 2005 г. като досега е била на мисии във Великобритания като аташе и трети секретар и в Германия като първи секретар на посолството ни в Берлин. От юли 2018 г. тя е началник на отдел в МВнР.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ