ДИВ ЕКШЪН: Бракониери опитаха да запалят кола, скочиха на горски с брадва и стана страшно

екшън

Истински екшън се е разиграл в гората край Дупница. Бракониери размахаха резачка на горски служители, които били на мястото, за да задържат автомобил с дърва.

Нападението е извършено в понеделник в късния следобед когато служителите на горското стопанство на града правили обход в района на охранителен участък „Бистрица – Отовица“.

Половин час по-късно, на разклона за Бели път забелязват лек автомобил, натоварен с дърва, на около 200 метра от мястото, на което се намират. Горските надзиратели направили опит да го спрат в момент, когато колата излиза на главния път.

В колата пътували двама души, единият – непълнолетен. В момента на спирането на автомобила, единият от пътуващите в него извадил моторна резачка, заплашил със саморазправя и напръскал колата с бензин от резачката. Опитал да я запали. Горските служители потърсили помощ чрез тел. 112 и такава им е оказана своевременно.

Автомобилът бил натоварен с бял бор, без КГМ и без превозен билет. След задържането й, колата, заедно с товара, е закарана в двора на ТП „ДГС Дупница“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ