Хич не й е чиста работата на Алла! Съвсем скоро е била осъдена за каналджийство!

payimage-550185

Украинка Алла Гарбар, е била осъдена за каналджийство преди по-малко от месец. Тя е със статут на чужденец с временна закрила, предоставена през месец юни тази година и е пребивавала в Бургас. Това съобщи в кулоарите на Съдебната палата прокурор Зорница Щърбева, предаде репортер на Burgas24.bg.

Тя е осъждана за подобно престъпление, за което днес и е повдигнато обвинение от Районна прокуратура Бургас. На 24 август 2022 г. Районен съд Трън я е признал за виновна, че територията на Трън е подпомогнала група чужди граждани да преминават през страна. Осъдена е на 10 месеца „Лишаване от свобода“, изпълнението на което е отложено за срок 3 години.

„Престъплението, за което Районна прокуратура Бургас е повдигнало обвинение, е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане. Това означава, че в случай, че Районен съд – Бургас признае обвиняемата за виновна по така повдигнатото обвинение – съответно й наложи наказание лишаване от свобода, то тя ще трябва да изтърпи както наказанието, наложено от предходната присъда, така и новото наложено“, уточни прокурор Щърбева.

Деветимата сирийски граждани, които Гарбар е превозвала, са пътували от Област Бургас към София, от където е трябвало с друг транспорт да бъдат извозени за Западна Европа. Всеки един от мигрантите е трябвало да заплати по 4 500 евро за услугата. Не са събрани доказателства за съпричастността на други лица към извършване на престъплението, за което й е повдигнато обвинението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ