ИТН размаха пръст към Промяната заради Петков и Василев: Преговори само при едно условие!

Станислав Балабанов

Може да се стигне до преговори за коалиция с „Продължаваме промяната“, но при условие, че Кирил Петков и Асен Василев ще останат извън изпълнителната власт. Това обяви пред бТВ Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ (ИТН).

„Решенията идваха от тях, съобщенията до парламента идваха от тях. Поради тази причина председателят на Народното събрание беше свален. Логично е тях да ги няма в изпълнителната власт“, уточни Балабанов.

„В „Продължаваме промяната“ има много кадърни хора, но за съжаление заради управлението на Министерския съвет парламентът беше превърнат в гумен печат“, добави той.

Според него третият мандат в последното Народно събрание е държан от Корнелия Нинова, за да се продължи продаването на оръжия за Украйна.

Трябва ли да има президентска република?

„Тази идея не е изгодна нито за Бойко Борисов, нито за Корнелия Нинова, нито за Кирил Петков. Нашата идея е един път за винаги да дадем демократично оръжие на хората, за да могат да имат влияние върху политиците“, подчерта той.

Кризата с газа

„Преди пет месеца Александър Николов, министър на енергетиката от ИТН, даде възможност за алтернатива – България имаше възможност чрез определена система като Германия и Гърция да потребява и плаща, за да може цените на газа да са нормални. Тогава Асен Василев каза „не“, обясни Балабанов. „Продължаваме промяната“ в основният виновник за кризите в държавата, категоричен е той.

Мигрантският натиск

Според него нелегалните мигранти се дължат на проблемите в институциите.

„В последния парламент седем месеца имаше коалиционно правителство и министър на вътрешните работи в лицето на Бойко Рашков. Като че ли никакви реформи не се направиха. Знаем от предходното статукво какво е състоянието на границата, къде отидоха парите за огради и в какво състояния са. Граничната полиция работи в мизерни условия. Оказа се, че МВР един път е оказвало чадър по границата и един път е оказвало чадър над наркотрафикант. Какво трябваше да се случи в държавата – наркотрафикантът да убие две момичета, мигрантите да убият двама полицаи, за да се стегне институцията“, посочи Балабанов.

Въвеждането на еврото

България трябва да влезе в еврозоната, страната ни е готова за Шенген, а ако има различни възможности България трябва да ограничи зависимостта си от руски петрол, коментира още кандидат-депутатът от „Има такъв народ“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ