Плевнелиев с извънреден коментар след срещите: Има мнозинство на евроатлантическите партии

росен плевнелиев соломон паси

Евроатлантическите партии разполагат с конституционно мнозинство в 48-ото НС, но са крайно противопоставени една на друга, заяви Росен Плевнелиев след края на серията срещи с партии от 48-ото Народно събрание.

На поканите за разговор се отзоваха от ГЕРБ-СДС, ДПС и „Български възход“. „Продължаваме промяната“, „БСП за България“ и „Демократична България“ отказаха срещите, а „Възраждане“ не бяха поканени.

Целта на разговорите е да се намерят допирни точки за съставяне на правителство независимо с кой мандат и в какъв формат, декларира Росен Плевнелиев.

Според него отстояването на евроатлантическите ценности са ключови за справянето с предизвикателствата у нас.

„Има не просто мнозинство, а конституционно по тези ценности. Но тези евроатлантически парламентарни сили са дълбоко разделени – понякога изкуствено и крайно противопоставени един на друг. Много ми се щеше в един такъв момент да видя единство“, заяви Плевнелиев.

„Тъй като геополитиката диктува дневния ред на България и света, отново геополитиката може да даде решението и у дома“, добави Соломон Паси, цитиран от БНТ.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ