РЕКОРД! Дефектни драгчекове 3 пъти съсипват асеновградчанин, търси си правата в Страсбург

емил узунов

Младият асеновградчанин Емил Узунов не е просто поредната жертва на дефектни драг чекове. Той се бори за рекорд по брой проверки и получени съответно фалшиво положителни проби за употреба на дрога.

За пръв път Емил се сблъсква с дефектен тест за наркотици преди 2 години. Тогава е спрян за проверка от полицаи. Правят му тест с Drugcheck 3000, като резултатът показва, че е положителен за амфетамини. Асеновградчанинът оспорва показанията на теста и дава кръвна проба. Преживява кошмар –правят обиск на жилището му, взимат му книжката, свалят номерата на колата. В рамките на 5 месеца Емил чака да излязат резултатите от кръвната проба. Когато най-сетне това се случва и става ясно, че резултатът е оспорен, прокуратурата се произнася с решение, че е невинен. Тогава получава обратно книжката си и вече може да шофира. Докато си мисли, че вече всичко е приключило обаче, година по-късно, на същата дата, отново е спрян за проверка.

„Пак се повтаря същото – пак тест, пак излиза положителен за амфетамин, пак правят обиск на жилището ми, пак ми взимат книжката, свалят ми номерата. Отново оспорвам резултата, чакам 5 месеца да стане готова кръвната проба. Излезе отрицателна, върнаха ми книжката. През първите два пъти когато ме спираха бях болен, пиех доста лекарства. Първоначално си помислих, че се случва нещо заради лекарствата. След това не е смеех дори аналгин да пия, за да изживея пак същото. Все пак работата ми зависи от пътуване“, разказа Емил пред „Марица“.

Кошмарът обаче става реалност за трети път в началото на август тази година. Емил е спрян за проверка на 10 август. И за трети път пробата за наркотици е положителна за употреба на амфетамин. „Отново съм дал кръв и урина и очаквам резултатите. Пуснал съм две дела срещу МВР и срещу прокуратурата, пуснал съм жалби в Областната дирекция на МВР. Очевидно има проблем с тези тестове. И на Запад ги използват в много държави, но там цялата процедура трае много кратко. Спират те, излезе ти положителна проба, оспорваш, карат те в лаборатория за даване на кръв и нещата приключват в рамките на 2 часа. Тук чакаме по 5 месеца“, коментира асеновградчанинът.

„Дори децата ми вече искат да живеят в друг град, заради всичко, което се случва. В днешно време без кола не можеш да свършиш нищо. Един такъв фалшиво положителен тест може да преобърне целия ти живот. Боря се с това нещо и няма да се откажа. Много ми е трудно, но добре че имам приятели и се справям някакси. Общо взето за тези 2 години, откакто започна всичко, съм шофирал общо месец и половина“, посочи Емил.

Към момента асеновградчанинът е принуден да работи без колата си. Очаква резултатите и от третата кръвна проба, за да заведе трето дело за обезщетение. „Решил съм да ги съдя в Страсбург. В България обезщетенията са нищожни. За последните 2 години са ми звъннали над 150 души, изпаднали в същата ситуация като мен. Искат съвет какво да правят. Сред тях има хора, които очакват резултатите си от кръвната проба една година. Трябва това да приключи. Затова ще се боря докрай хората да не попадат в същата ситуация. Не съм за обезщетението. Не очаквам и извинение. Идеята е да има закони. Аз съм твърдо „за“ тестването. Като родител на две деца не искам да има пияни и дрогирани по пътищата. Аз съм станал мъж на 35 години, а да се друсам с амфетамини ми звучи несериозно и абсурдно“, коментира още асеновградчанинът.

Емил изтъкна, че и при трите му проверки с положителни тестове участва един и същи полицай, което според него е странно и съмнително. Налагало ми се е когато видя патрулката с този служител на реда, да отбивам и да слизам от колата, за да не съм зад волана, сподели още той.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ