Започна се! Лъснаха имената на депутатите, които цепят „Промяната“ и се обърнаха срещу Киро

кирил петков асен василев

Лъснаха част от имената, които са на път за разцепят „Продължаваме промяната“! В последните седмици масово се говори за оформящи се групи в харвардската формация. Нещо повече – между двамата съпредседатели, Асен Василев и Кирил Петков, глее отявлена война, а ясният сигнал за това дойде в последния работен ден за седмица на депутатите, пише ПИК.

Вчера те подкрепиха предложението на Министерски съвет да се осъществи инвестиционен разход за закупуване на още осем самолета Ф-16. В пленарна зала решението мина с гласовете на ГЕРБ, по-голямата част от ПП, ДПС, „Демократична България“, „Български възход“.

След гласуването стана ясно, че сред представителите на „Продължаваме промяната“ видимо има разцепление. 33 от народните представители гласуваха „за“, 10 се „въздържаха“, а 1 беше „против“.

Eдиният глас „против“ е бил на бившия вицепремиер и финансов министър Асен Василев, който гласува контра на Кирил Петков.

Василев, който минава за един от най-големите ястреби в „Промяната“ на американското посолство, единствен е бил „против“ плащането на САЩ за още 8 самолета Ф-16.

„В това знаково гласуване наистина са участвали само 33-ма депутати от „Промяната“. Интересно е кой се е въздържал? Това са: г-жа Калина Константинова, вицепремиер в проатлантическо правителство, уж; Венко Сабрутев – „топенергетик“ на „Промяната“; Бойко Рашков, борецът срещу мафията и задкулисието също се е въздържал; и разбира се, две знакови лица – единият е отцепникът от ИТН Радостин Василев и депутатът Христо“, заяви по време на извънредния брифинг на ГЕРБ по-рано днес председателят на ПГ на партията Десислава Атанасова.

Тук е мястото да припомним два немаловажни факта, от които на Кирил Петков най-вероятно ще му загорчи.

Факт 1: Според градската легенда депутатът Христо, сиреч рапърът Христо Петров-Ицо Хазарта, е станал народен представител благодарение на прекалено близката си дружба с фаталната Лена Бориславова. В петък депутатът Христо гласува контра на Киро.

Факт 2: Контра на Петков гласува и ренегатът Радостин Василев – същият, който ту твърди, че Киро подлежи на наказателна отговорност заради канадското си гражданство, ту го кани на среща в хола си, ту се отрича от него, че всъщност не били приятели…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ