Томислав Дончев нахлу в bTV и натика в ъгъла Виктор Николаев и още една мисирка

томислав дончев

Аз съм потресен! Г-н Петков беше служебен министър на президента Радев. Не си спомням „Промяната“ да излизила с опонент на Радев на изборите миналата година, напротив-цялата мощ на партията се включи в „С вас сме, г-н президент!“. Така заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев коментира в ефира на Нова телевизия изказванията от понеделник на Кирил Петков, който във Фейсбук посочи, че предложения кабинет от проф. Николай Габровски, имало хора на президента Румен Радев и ДПС.

„Кои са кадрите на ДПС? Вие го споменахте няколко пъти, аз откъде да знам? В България има почти 100 000 души държавна администрация. Те са служили и по времето на Борисов, по времето на Орешарски, и по времето на Симеон“, обясни Дончев.

И постави на мястото му водещия Виктор Николаев, който настоятелно внушаване от екрана, че в предложения състав на кабинет, имало хора на този и онзи политик и партия: “Г-н Николаев, вие работил ли сте в друга телевизия? Вие човек на БНТ ли сте? Как може хората да са крепостни докрая на живота си да имат клеймо, че са човек на някой си?!“.

„С г-жа Плугчиева съм се карал през годините сигурно повече от всички по въпроса еврофондовете. Тя обаче отличен експерт и професионалист“, призна Томислав Дончев.

„Цитирате класици, каква висока… несериозно е!“, отново засече Дончев напористата водеща на сутрешния блок Мира Иванова, която, за да подкрепи думите си в защита на „Промяната“ и Кирил Петков, цитира Андрей Гюров.

Иванова обаче не падна по гръб цитира журналистката от „Капитал“ Поли Паунова за изказване на Дончев от миналата година, което той се изказва срещу т.нар. експертен кабинет.

„Експертно правителство опасно, когато не ясно кой носи политическата отговорност. Тук е ясно кой носи отговорност – ГЕРБ-СДС носи политическата отговорност. Това е асиметрично, нестандартно политическо действие. Карате ме да бъда тълкувател на собствените ми думи“, отговори й той, което участието на Иванова въпроси, на практика приключи.

Не сме ходили да правим трансфери на депутати, както г-н Петков преди няколко месеца, призна Томислав Дончев допълни, че гласуването по избор на кабинета в сряда, ще тест за политическа грамотност.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ