Асен Василев пак мечтае да е премиер: Приемете ми тези закони и правим правителство с ДеБъ

7 Dni Bulgaria14.12.2022
асен василев

„Продължаваме промяната“ ще предложат кабинет на малцинството с втория мандат. За подкрепа се водят разговори единствено с „Демократична България“, но преди това искат да се задвижат законите за Плана за възстановяване.

Това стана ясно от думите на съпредседателя на ПП Асен Василев в кулоарите на НС, веднага след като стана ясно, че проф. Николай Габровски няма да стане премиер с мандата на ГЕРБ-СДС.

Както знаете, ние водим разговори с „Демократична България“ от известно време и ще ги финализираме през следващите 1-2 дни. Също така преди около месец казахме, че за да е успешно едно правителство, имайки предвид недоверието в парламента, трябва да се приемат законодателни актове, най-вече за законите по ПВУ, съдебната реформа трябва да тръгне, промени в службите и промените. Според мен, ако парламентът наистина иска да се отнесе сериозно към втория мандат, трябва най-после тези актове да влязат в програмата на НС, в зала и в комисии, за да видим някаква воля за работа, коментира Василев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ