Шокираща развръзка: ,,Промяната“ клекна за хартиената бюлетина и оръжието за Украйна, БСП доволни

корнелия нинова кирил петков

Хартиената бюлетина не е предмет на обсъждане между БСП и ПП, отпаднала е. Така това не е разделителна линия. Оръжието за Украйна също не е част от разговорите за втори мандат. Това каза пред Нова нюз Илиян Йончев от БСП.

По думите му разговорите за кабинет ще продължат и по време на ваканцията на депутатите. „Подготвяме нашите предложения и ПП ще ги получат до края на деня. Имаме сходни виждания за КПКОНПИ, увеличение на пенсиите и минималната работна заплата. Политическите лидери трябва да надмогнат егото си, тук е ролята на Денков да намери точните думи, баланс и подход“, смята той.

Според него при нови избори съставът на парламента няма да се промени драматично.

„Видяхме политическо лицемерие на първо четене всички политически партии гласуваха за сумата от 850 лева за минимална заплата. На второ четене законът се протака и се опитват да го бутнат след бюджета, за да не влезе в сила. Отстъпка от лев за литър гориво е популистка и невъзможна мярка. Тази от 25 стотинки обаче работи и стига до всички“, посочи Йончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ