Повече от 20 000 украински бежанци са били подкрепени от БЧК – Варна от началото на войната

бежанци

Над 20 000 украински бежанци са били подкрепени от БЧК – Варна от началото на войната досега. Това информира Илия Раев, председател на областната организация на БЧК в морската столица.

Той представи отчета на организацията за миналата година пред делегатите на отчетната конференция на организацията, която се проведе в сградата на Радио Варна.

БЧК е организирал четири курса по български език за украински бежанци, раздадени са близо 500 билета на деца за детски представления, съобщиха от организацията.

Генералният директор на БЧК проф.д-р Красимир Гигов каза, че организацията във Варна е един от стълбовете на дейността на неправителствената организация и съобщи, че до средата на седмицата, набраната от кампанията на БЧК чрез sms-и сума е над 2,5 милиона лева.

В момента най-необходими за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия са палатките и контейнерите, в които могат временно да се настанят останалите без жилища хора.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ